söndag 27 februari 2011

Män är sämre, därför är de bättre?

Ni vet förr i tiden, när man tyckte det var självklart och allmänt känt att män var bäst på bilar och kvinnor bäst på barnafödande? Om en kvinna skulle köra bil, var en man var tvungen att gå framför och vifta med varningsflaggor.

Jag tror bestämt att Förr i tiden har gjort comeback på Aftonbladets bilsida! Deras reporter fabulerar fritt om att män är bättre bilförare för att de klättrade i träd och testade sina gränser när de var små. Flickor däremot, de körde bara dockvagn. Därför blir de dåliga bilförare. Det säger sig ju självt, tycker farbrorn bakom artikeln.

Presenterar han någon forskning kring detta? Någon statistik? Nja, han nämner faktiskt att män är inblandade i fler olyckor och kör ihjäl fler fotgängare. Men det är ju såklart för att de är bättre bilförare. I övrigt presenteras inga fakta.

Jag är lite osäker på om jag ska skratta eller gråta över detta? Jag gör lite både och, för säkerhets skull. Fast mest skrattar.

1 kommentar:

Erika sa...

Känns ju som om logiken haltar lite där om män som klättrat i träd (där bilar helst inte bör vara) är bättre än kvinnor som ägnat sig åt fordonskörning (om än med dockvagn) från ung ålder. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...