torsdag 16 januari 2014

Vädret, varför hatar du mig?

Små, hårda korn av ondska i ansiktet hela vägen till jobbet. Små hagelkorn som sen övergick i regn. Fyfasen. Beckmörkt var det också.


Nu ska jag torka mascaran från kinderna och gå och äta torsdagsfrukost med kollegorna. Efter regn kommer bullar*!

*Bullar betyder alltså frallor i Skåne. Man blev ju lite besviken första gången nån sa att det bjöds på "kaffe och bullar", och de kom dragandes med bröd istället för kanelbullar.

5 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jamen ELLER HUR!? Hur kan en bulle vara en fralla?

Så många mysterier här i livet.

Men du är alltså inte från Skåne?

Akan-Kakan sa...

I will not..: Jag vet, helt galet! Bullarna, ej att förväxla med "ballarna", som betyder skinkorna (rumpan) i Skåne.
Fast efter fem år i det här landskapet börjar man vänja sig vid galenskaperna.

Erika sa...

Mina topp två när det gäller skånska ord är kasedans (typ foxtrot å tryckare å sånt, kallas ibland styrdans i andra landsändar) och pjodd (osäker på stavningen, men det betyder "liten fågel" iaf). :)

Emma - hörselresan sa...

Trots att jag är född och uppvuxen 200 m från Skåne hade jag aldrig hört att en fralla kunde vara något annat än en fralla. Efter 16 år i Skåne har jag ännu inte vant mig. En bulle är söt. Basta!

Akan-Kakan sa...

Erika: Just det, kasedans är ett bra ord! Men jag kommer nog aldrig sluta dra på munnen när folk (inkl mina barn) säger "gumpen" om rumpan.

Emma: Jag har tyvärr börjat vänja mig vid att "bulle" betyder bröd, så det gäller ju att passa sig jäkligt noga när man har gäster norrifrån! Kan ju vara känsliga grejer det där, att lova socker och leverera bröd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...