torsdag 8 januari 2015

Va som folk, ta en kaka!

Alltså det här med grupptryck och socker. För ett tag sen hade Systembolaget en reklamfilm som visade på hur jättetokigt det skulle vara om alla tjatade om kakor på samma sätt som man tjatar om alkohol.

Ärligt talat, jag har aldrig varit med om att nån tjatat om att man ska dricka sprit. Sötsaker däremot, jisses vad det trugas. Och det känns faktiskt ganska ohyfsat om man inte tar en bit av den där tårtan som nån stått och bakat. För att inte tala om vilken tråkmåns man betraktas som.

Eller är det jag som är knäpp? Som inte alltid vill ha kaka?


3 kommentarer:

Librarybeth sa...

Japp, men min erfarenhet är att det mest generation Ä som kan slå över till att truga. I jobbsammanhang kan man (jag) lätt skippa utan att någon undrar. I andra sociala sammanhang kan man känna ngn slags skyldighet att smaka.

Akan-Kakan sa...

Libby: Jo, det är ju inte så många ur generation "Y" som trugar socker förstås. Men på mitt jobb är de äldre i majoritet, så där får man allt bita i den söta tårtan.

About Alice sa...

Jag försöker tappa lite trivselkilon och blir så trött på att bli trugad sötsaker... Men håller med om att det är generation Ä oftast.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...