onsdag 18 maj 2011

Äntligen genusförälder!

Lillkillen har fått ärva ett par solglasögon. Knallrosa med glitter och strass. Jisses vad han ÄLSKAR dessa knallrosa glitterglasögon.

Och jag ba: Äntligen!

Här har man fått gå och ursäkta sig över att ens dotter gillar rosa, lila, glitter och Hello Kitty, medan sonen bara leker med grävmaskin, brandbil, traktor, sopbil, räserbilar och bärgningsbilar.

Jag har varit en av alla de föräldrar som hävdat att det är sonen själv som valt att leka med stora motorfordon. (Jo, det är faktiskt sant, jag lovar!)

Men nu har jag mitt alibi. Killen har de tjejigaste tänkbara solglasögonen. Jag ÄR faktiskt en fin förälder som inte tvingar på mina barn en massa könsstereotyper. Tror jag.

2 kommentarer:

tingeling sa...

de finaste föräldrar låter barnen välja själv vad de gilllar tycker jag. inför svea brukar jag köra med att vuxna kan få ont i huvvet om de ser för mycket rosa och glitterkläder på en gång på ett barn och då är de inte så roliga. bättre med lagom rosa. hoppas hon köper det ett tag till för det är iaf delvis sant.

Akan-Kakan sa...

Tingeling: Det är lite det som varit min filosofi. Låta dem välja själva. Men... det är ju en invecklad fråga det där. Hur man omedvetet uppmuntrar olika saker. Well, well. (Och det där med glitteröverdos och huvudvärk är onekligen sant.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...