måndag 30 augusti 2010

The Bokhylle-fear

Helgen har gått i bokhyllans tecken, kan man säga.

Person 1 i hushållet anser att bokhyllorna bör bytas ut eftersom de inte passar här. Det går inte att få in dem i hörnet, så det blir en konstig glipa på 50 cm.

Person 2 i hushållet anser att vi inte bör byta bokhyllor. Vi har redan bokhyllor. Personen förstår inte alls synpunkten om konstiga glipan.

Således administrerar Person 1 på egen hand bokhyllebytet. Nu jädrar ska här bytas hyllor, tänkte Person 1 och slängde in en Blocket-annons på de gamla hyllorna. Det kommer ju säkert ta flera veckor innan de blir sålda ändå. På det här sättet kommer vi ju igång. Så att vi känner 'The Fear' [populärkulturell referens]. Om man känner 'The Fear' blir man mer motiverad att skaffa hyllan man verkligen vill ha.

Dagen efter ringer någon och vill köpa hyllorna.

Alltså tillbringas fredagkvällen med att tömma tre bokhyllor, och lördagsförmiddagen med att sälja desamma och hjälpa till att demontera och bära ut i släpvagn. Sedan åker Person 1 (okej, nu orkar jag inte mer, det är jag som är Person 1) till olika byggvaruhus och försöker hitta alla delar till nya hyllorna, som visar sig vara restnoterade.

Så nu har vi lite godtyckligt hopplockade delar till en bokhylla samt åtta flyttkartonger med böcker, och jag börjar bli liite nervös att det kommer att se ut såhär tills i november. Person 2 i hushållet påstår att han räknat med det från början. Thanks får the förtroende.

3 kommentarer:

Minna sa...

Meh, var du tvungen att avslöja dig?

Akan-Kakan sa...

Minna: Ja, jag kunde inte leva i den här charaden längre.

lisa sa...

och jag som trodde att du var person 2. vi av det andra könet brukar väl aldrig vara person 1... som bryr oss om hur det ser ut och sånt... eller?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...