fredag 24 februari 2012

Mini-sportlov

Det visade sig att Lilltjejen var den ENDA tjejen i klassen som inte var ledig onsdag-fredag på sportlovet (måndag-tisdag var det en annan tjej där). Fyra killar från klassen i ett sammansvetsat gäng var också där, men annars ingen. Fråga kolon: Hur mycket semester har folk egentligen? I Lilltjejens klass verkar folk ta ledigt både höstlov, sportlov, påsklov samt större delen av sommaren.

Så vi panik-ordnade ett mini-sportlov. Igår var Lillfian hemma hos en kompis större delen av dagen, och idag tog jag en ledig dag. Vad gör man inte för att det stackars barnet inte ska behöva tråka ihjäl sig ensam på fritids.

4 kommentarer:

yllet sa...

Min lilla lilla lilla tjej med de ovanligt långa benen ska börja sexårs i höst. Hur ni DET gick till. Men jag har redan börjat nojja över sommarlov o dyl. Gah. Hur gör folk?!

Akan-Kakan sa...

Fritids har ju öppet, så man MÅSTE inte fixa ledigt 13 veckor om året, men är det som i Lilltjejens klass är det ju rätt trist att vara ensam. Man får kanske försöka synka med några klasskompisar så de är där samtidigt? Eller försöka leja bort till släkten ett par veckor.

Minna sa...

kanske tar de ut sparade föräldrardagar, garantidagar och allt vad det är...

Akan-Kakan sa...

Minna: Jag tror det är en kombination av sådant och att de hänger hos mor- och farföräldrar. Lite synd att det är så tomt på fritids, för annars är det ju rätt klockrent att vara där en vecka. Alla kompisar och bara en massa lek och roliga aktiviteter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...