tisdag 17 februari 2009

En fråga:

Dagis, förlåt förskola, med 1- och 5-åringar i samma grupp. Vad är poängen?

Jag är mycket skeptisk.

7 kommentarer:

anna sa...

det låter... splittrat?

Frida sa...

hos vår dagmamma är det (såklart) blandad grupp och jag tycker det är suveränt! Sessorna älskar de äldre tjejerna!

Akan-Kakan sa...

Fru A: Jag tycker också det verkar splittrat. För stor skillnad mellan behoven hos en 1-åring och en 4-5-åring.

Frida: Fast det är ju grejen med dagmamma. Liten & lugn grupp. Mysigt. Lite som en familj. Det lilla jag sett av dotterns nya dagis är ett gäng vettskrämda 1-åringar i en för stor grupp, och alldeles för få jämnåriga för de stora. Vad gäller hur verksamheten anpassas återstår att se. Hittills har jag bara sett anpassningar efter de små. Trist för de stora.

Nipe sa...

Hej! trevlig blogg!
Det där med blandad grupp är lite kluvet. Det ställer ganska höga krav på personalen. Vår erfarenhet är mestadels bra.

Akan-Kakan sa...

Nipe: Hej och välkommen hit! Jag tänker ju rent egoistiskt, såklart. Min dotter har en ettåring att leka med hela dagarna, och de få timmar hon är på dagis hade det varit kul med fler jämnåriga (de är bara 3 "stora") och en verksamhet som passar dem. Men vi får väl se hur det funkar i framtiden.

Mina sa...

Sonen gick på 1-5-årsavdelning när han var 15 månader och jag tycker nog det funkade bra. De delade nästan alltid upp gruppen efter ålder ändå. Men jag tror att det är bättre för de små barnen än de stora. Personalen måste vara extremt medveten om sitt beteende för att inte använda de äldre som hjälpfröknar (i synnerhet flickorna för då får man en ganska jobbig genuseffekt).

Akan-Kakan sa...

Loly: Ja, man vill ju såklart att ens eget barn ska få en så rolig och utvecklande verksamhet som möjligt. Inte bara fostras till att bli duktig flicka. Men jag ska inte döma ut verksamheten innan hon ens börjat. Det kan ju hända att det blir jättebra. (Fast inte lika bra som i en grupp med jämnåriga.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...