tisdag 5 mars 2013

Patologisk vårfixering

Är det bara jag som är helt BESATT av vårtecken nu? Nej, trodde väl inte det.

Fast lika patologiskt fixerade som jag är ni nog inte. Googlar ni till exempel dagligen efter dygnsmedeltemperaturer för er stad? För att se om det varit över 0 grader senaste dygnet? Meteorologisk vår efter 7 dagar, ni vet. Nehej, det är bara jag alltså.

Stirrar ni efter tussilago då? Jag cyklar nämligen med blicken stint stirrandes ner i diket hela vägen hem från jobbet. Åtminstone 5 km av vägen körs längs gräsiga diken, så det blir ganska mycket stirrande. Hittills utan lycka. Men om minsta gult fjun visar sig är jag den första som ser det!

Lite lugnad blev jag i alla fall på lunchpromenaden idag. Cirka ett hav av vintergäck i Pildammsparken. Titta! Titta!


Och sen kom Lilltjejen hem med en liten bukett snödroppar och vintergäck med korta stumpar till stjälkar. Man kan ju inte bli annat än lycklig av sånt ju.
Tips förresten: snödroppar är fina underifrån, så har man en spegel till övers kan man ställa vasen på den och se dem från båda håll samtidigt. Fiffigt va?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jamen, hade vi inte haft permafrost och två meter snö så hade jag också spanat vårtecken. Lätt! Nu lär det väl bli först till midsommar, eller så.

Librarybeth sa...

Googlar, snälla du jag har en app på ajfånen som jag kollar flera ggr/dag vad gäller temperaturen.... Sannerligen jag lider av åkomman patologisk vårfixering! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...