torsdag 20 mars 2014

Beslutsångesten

Det här med att vara vuxen och fatta viktiga beslut åt sitt barn, vad jäkla jobbigt det är ändå!

Dottern har stått i kö till en liten, privat skola i vårt närområde i en massa år, och nu har hon blivit erbjuden en plats där. Om vi fått plats där för ett par år sen hade vi jublande tackat ja, men nu har hon sina kompisar i klassen och är liksom ganska inskolad på sin nuvarande skola.

Nu finns det en massa för- och nackdelar, olika aspekter och saker att väga in. Stor respektive liten skola, större resurser respektive tryggare miljö, etc, etc. Vilken skola blir egentligen bäst?

Nu är hon ju 9 år och envis som en gammal get, så det går inte att fatta några beslut över hennes huvud. Men som förälder har man ju visst inflytande ändå. Så till syvende och sist handlar det nog om att vi föräldrar avgör vad som blir bäst, och sen övertalar (dvs mutar) vi henne att tycka samma.

2 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jättejättesvårt det där! Man vet ju vad man har, men inte vad man får. Och det går ju inte riktigt att veta hur en skola är förrän barnet går där. Jag skulle säga att om ni är nöjda med den skola hon går i nu, stanna kvar.

Akan-Kakan sa...

I will not..: Jo, fast hennes nuvarande klass (som för övrigt varit ganska stökig) ska splittras, så där vet vi inte alls vad vi får heller! Den nya klassen har jag från flera håll hört att är väldigt bra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...