fredag 14 mars 2014

Jag beställer tandkräm på postorder, är det normalt?

Det här med att jag har beställt tandkräm på postorder, är det något vi behöver prata om?

Eftersom mina båda barn är över 6 år gamla och har fått en massa permanenta tänder ska de ju inte längre ha barntandkräm. Vi ska ju liksom upp och lira med de höga fluorhalterna nu.

Problemet är bara att alla icke-barn-tandkrämer är så himla starka. Alla sorter vi testat, inklusive de som heter "mild mint" och liknande, snarare har smakat mint så in i helsike. Dottern har tagit en yttepyttemängd på tandborsten, och ändå tyckt det varit för starkt. Och tar man en yttepyttemängd är det ju ingen vinst med en högre fluorhalt, mängden fluor blir ju ändå för liten.

När jag var liten minns jag att jag hade Acta, som var mild och god. Nu när jag googlat lite har jag även sett att den är en av få tandkrämer som är miljömärkt och inte innehåller diverse skräp som kan vara skadligt. Jag har även läst att det ska finnas "junor-tandkräm" för barn över 6 år. Låter ju alla tiders! Nån av dessa sorters tandkräm ska jag köpa, tänkte jag. Acta eller junior-tandkräm.

Ja, men gissa då om det går att hitta nån av dessa tandkrämer i normala affärer! Till exempel Willys, ICA, Lidl, Rusta samt tre olika apotek som jag besökt. Svar: nej.

Så nu har jag beställt tre tuber tandkräm på nätet. Tandkräm på postorder. Hur rimligt är det då, va? Inte så värst, om nån frågar mig.
Tandkräm utan skitstark mintsmak. Bara jag i hela Malmö som vill ha det, eller?

8 kommentarer:

mis(s)match sa...

Min barn trivs väldigt bra med sensodyne pro-email (mintgrön lock) som är sötare och mildare än många andra...

mis(s)match sa...

Sedan är ju vuxna tandkrämer starka överlag. Mina barn tyckte att även sensodyne var lite äcklig de första 2-3 dagar, men sedan var det bra...

Paula sa...

Vårt ICA har Acta. Det är sonen,16, som gillar den.

(Jag använde alltid den innan jag fick gå över till Sensodyne p g a ilningar.)

Paula igen sa...

Förresten, var beställde du?

Frksötsur sa...

Alltså, det där med att hitta rätt tandkräm till barnen, vilken plåga det har varit! Var hittade du den?

Anonym sa...

Ja varför är all tandkräm så stark? Sonen som är 10 använder junior tandkräm. Men den smakar ju bubbelgum. . . Är Acta mildare eller är det bara som du minns? Om den är mildare så måste jag nog löpa iväg och köpa!

Akan-Kakan sa...

Missmatch: Aha, den sorten ska jag lägga på minnet! Lilltjejen verkar dock gilla sin Acta, så vi kör på den ett tag nu.

Paula: Jag beställde från Lyko.se. Snabb leverans, okej pris. Fast nu har jag hittat både Acta och junior-tandkräm på ett annat ICA...

Frksötsur: Acta funkade bra, tyckte 9-åringen. Hittade på Lyko och på en stor ICA.

Cissispringer: Nä, jag gillar inte heller att tandkräm smakar godis. Dottern är rätt känslig för stark smak, men hon tyckte faktiskt att Acta var bra. Tack och lov, prisa gud, etc, etc!

Annan sa...

Hej, lite sent men jag ville gärna tipsa om en tandkräm som man kan köpa på typ alla butiker och apotek.
Jag använder sjäv Zendyum, den är inte så där illande stark. Det ämnet som gör tandkrämer starka är Sodium Lauryl Sulfate (SLS) det retar nämligen slemhinnorna. Det har min tandis sagt. Men visst sen kan man tycka att mint och eukalyptus är starkt med.
aja, hoppas du hittar nåt.
/Annan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...